Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ. Η ΒΙΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3/2013 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 ΕΩΣ 20.00μμ.

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ  ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΑΝΤΩΝΑΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΤΗΛ.
2674023058 Η ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ 2674022026.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ


Σας ενημερώνω για έναν Οδηγό - Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού, (40 σελίδων) που υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο του Παν/μίου Αθηνών, στο Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής και περιλαμβάνει καινοτόμες μη τιμωρητικές μεθόδους διαχείρισης περιστατικών βίας και εκφοβισμού:


Μπορείτε, επίσης, αν το επιθυμείτε, να αναρτήσετε τον σύνδεσμο αυτό, ως link, στην ιστοσελίδα του σχολείου σας ή και σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες. Καθώς περιλαμβάνει και οδηγίες προς τους γονείς, είναι χρήσιμο να ενημερωθούν σχετικά και οι σύλλογοι γονέων.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Καραβόλτσου Αθηνά
Εκπαιδευτικός Αγωγής Υγείας, (Msc)
Θεατρολόγος, (Mst)
Μαθηματικός

Επικοινωνία: 210 4653636, 6942 540 526, akaravol@yahoo.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

  • Ευχαριστούμε τον Νίκο Ρασσιά και το κατάστημα ΜΑΜΟΥΘ, για την ευγενική χορηγία των έξι βιβλίων που δωρίσε σε Μαθητές του Γυμνασίου μας τον Ιανουάριο!
  • Αισθανόμαστε την ανάγκη, χαρά και υποχρέωση… ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Σάμης να ευχαριστήσουμε τον πατριώτη μας, κάτοικο Αθηνών, Κυβερνήτη της πολιτικής αεροπορίας, Ευάγγελο Δημουλά, για την παραχώρηση -  εκμίσθωση προς το σωματείο μας με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Γυμνασίου Σάμης», του οικοπέδου παραπλεύρως του Γυμνασίου μας.  Η διευκόλυνση του εν λόγου αγροτεμαχίου, όσο θα βρίσκεται στην διάθεση του Συλλόγου μας, θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του  παρκινγκ στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, επί πλέον στην είσοδο και έξοδο των Μαθητών Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου, Λυκείου και την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των Μαθητών, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν από την κίνηση οχημάτων! Επί πλέον για τον λόγο ασφάλειας, αισθητικής και υγιεινής, προβήκαμε σε καθαρισμό του νοτίου τμήματος που συνορεύει με τον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο νόμιμος ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου περί των 1250 τμ. Κύριος Ευάγγελος Δημουλάς, άμεσα και ως το τέλος των διεργασιών του συμφωνητικού εκδήλωσε την θετική του απάντηση, με ευγένεια και μεγάλη προθυμία για την συμμετοχή- διευκόλυνσή  στον τόπο,  χωρίς  την διαμεσολάβηση τρίτου, ( ιδιώτη η φορέα). 

  •   Ευχαριστούμε θερμά,  την Εταιρία Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ Α.Ε. Για την πολύ σημαντική προσφορά  της στο νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σάμης, για την δωρεάν υλικά και εργασία προς διαμόρφωση και καθαρισμό του  ιδιόκτητου αγροτεμαχίου, που μίσθωσε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου, παράπλευρος του Σχολείου μας. Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κύριος Παναγής Παπαδημάτος,  εκδηλώνει διαρκώς την ευαισθησία του σε τεχνικά κυρίως ζητήματα που διαχειρίζεται ο Σύλλογός μας.  Ειλικρινά τον ευχαριστούμε!    
  •  Προς: Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας -Προς:  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, Κύριον: Σωτήρη Κουρή
  Αξιότιμοι, Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, Κυρία Διευθύντρια Τ.Ε. Περιφερικής Ενότητας Κεφαλληνίας,  θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την  άμεση ανταπόκρισή σας στην επιστολή μας προς εσάς της 19-11ου – 2012 και τα αιτήματά μας, για την ασφάλεια των μαθητών και καλή λειτουργία του οδικού δικτύου έμπροσθεν του Γυμνασίου μας. (Αναλάμπων προειδοποιητικοί φανοί, πινακίδες, φωτεινές διαγραμμίσεις). Είμαστε ευγνώμων σε εσάς  όπως επίσης, στην εργατικότητα και προθυμία των υπαλλήλων της Περιφέρειας και εκτελεστών του έργου σας, τον Κύριο Δημήτριο Φιλλιπάτο και Κύριο Αναστάση Στεφανάτο. Σας Ευχαριστούμε εκ μέρος των Μαθητών, Καθηγητών και γονιών του Σχολείου μας.    
 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης:

  Αγγελάκη Παρασκευή,  Μιχαλάτος Δημήτρης,  Παπαδάτος Σταύρος, Παυλάτου Φωτεινή, Πετράτος Αντρέας, Σπαθή Ουρανία, Σταματελάτου Αθανασία          

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εργασίες για το πάρκινγκ Γυμνασίου-Λυκείου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο οικόπεδο δίπλα από το σχολείο για την διαμόρφωση του
σε πάρκινκ του σχολείου και χώρο επιβίβασης αποβίβασης των παιδιών.Σε λίγες μέρες
μέρες θα παραδοθεί στο σχολείο.Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει πολύ τον ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟ ΠΑΝΑΓΗ γιατί έχει αναλάβει τη διαμόρφωση του οικοπέδου αφιλοκερδώς.