Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


Προς Αντιδήμαρχο:  ΚΥΡΙΟ  ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ   27-11-2012
          
Κύριε Αντιδήμαρχε,
    με σεβασμό στο πρόσωπό σας  και κατανοώντας τη σκληρή πραγματικότητα του τόπου και της Πατρίδας μας, αισθανθήκαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με  αυτήν την επιστολή, ως γέφυρα μεταξύ μας και ένδειξη καλής συνεργασίας.      Όταν οι Θεσμοί και οι Νόμοι αδυνατούν, όταν οι Αξίες και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε λήθαργο, ή σε ομηρία  υπανθρώπων, είναι ανάγκη  να παραμένουν σε εσάς, σε εμάς και τα Παιδιά μας η Ελπίδα, το νόημα της Αξιοκρατίας, το δικαίωμα στο να Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο, ακόμη καλύτερο.  Ο κάθε ένας από εμάς κύριε Αντιδήμαρχε, μπορεί και έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται, να στοχεύει και ακόμη, έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις ή μόρφωση να επιχειρεί ό,τι είναι δυνατόν για τον Άνθρωπο και τα Δικαιώματά του.
          Αρχές του Οκτώβρη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε, επτά  Γονείς με τα δικαιώματα  των παιδιών του Γυμνασίου Σάμης, την εύρυθμο λειτουργία της μαθητικής μας κοινότητας, την προσφορά σε έναν μικρόκοσμο που τα Παιδιά μας, τα Παιδιά γνωστών και αγνώστων γονιών, Καθηγητές, προσωπικό συμβιώνουν αντιμετωπίζοντας προβλήματα, ανησυχίες και αγωνίες, όπως άλλωστε σε κάθε Σχολείο, σε κάθε κοινωνία. Εκεί που ο καθένας κερδίζει ή χάνει, αλλά αγωνίζεται, προσπαθεί και δεν παραδίδεται.  Θέλουμε Κύριε Αντιδήμαρχε, να δουλέψουμε για το Σχολείο μας, να εργαστούμε και να ευχηθούμε, να ευχηθούμε ευελπιστώντας στην καλή συνεργασία, ανιδιοτελή και συνεχούς προσφοράς και κατανόησης, γιατί απλά, εμείς οι Γονείς, θα είναι αδύνατον να είμαστε αποδοτικοί και χρήσιμοι, αν οι μαθητές και παιδιά μας, δε μας αποδεχτούν και δε σταθούμε πλάι τους αναζητώντας τους ίδιους στόχους. Είναι αδύνατον εμείς να είμαστε ένας καλός σύλλογος Γονέων, αν εσείς δεν είστε ένας χρήσιμος, έχοντας Όραμα, Αντιδήμαρχος. Θα είναι αδύνατον να αποδώσει το δικό σας έργο, αν οι Καθηγητές δεν σκύψουν με ζήλο στην παιδαγωγική τους αντίληψη και στο λειτούργημά τους.   
    Στις πενήντα ημέρες που έχουμε αναλάβει, ως Σύλλογος Γονέων, εντοπίσαμε, όλα τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου μας. Μιλήσαμε με τους Μαθητές και αρκετές φορές με το δεκαπενταμελές συμβούλιό τους, δίνοντάς τους βήμα. Παραλάβαμε γραπτώς τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούν. Βρισκόμαστε κάθε ημέρα στο Σχολείο. Με χρήματα του Συλλόγου μας, επισκευάσαμε  πόρτες, μεντεσέδες, πόμολα, σύρτες. Καθαρίσαμε, εμείς οι ίδιοι τις τουαλέτες, που επιτέλους έγιναν προσιτές και λειτουργικές. Αποκαταστήσαμε με τη βοήθεια και τη δωρεά εργασία ηλεκτρολόγου, δεκάδες φώτα πρίζες, απογυμνωμένα καλώδια. Δρομολογήσαμε έργα για την καλύτερη περίφραξη του αύλειου χώρου και την ασφάλεια του κτηρίου και των Μαθητών. Εντός των ημερών το γραφείο τεχνικών έργων περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας και απαντώντας άμεσα στο αίτημά μας για την ασφάλεια του Σχολείου μας, θα τοποθετήσει προειδοποιητικούς φανούς στην είσοδο και έξοδο του Σχολείου. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν πινακίδες και θα γίνει διαγράμμιση διάβασης πεζών.  Κατασκευάσαμε θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων και δρομολογούμε για το απόγευμα, εκπαιδευτικά σεμινάρια με ενδιαφέρον για τα παιδιά, προσπαθώντας ό,τι δυνατόν, πετυχαίνοντας εκείνα που τους αξίζουν και αναπληρώνοντας εθελοντικά το έργο που το κράτος θα έπρεπε να μεριμνά.  

 
 Κύριε Σαββάογλου, στης 18 Οκτώβρη, στείλαμε έγγραφο για το μείζον κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου μας προς τον Δήμαρχο και με κοινοποίηση προς εσάς. Το ίδιο ακριβώς θέμα σας απασχόλησε στο Γυμνάσιό μας, που επισκεφτήκατε ο ίδιος
δύο φορές αργότερα. Στης 2 Νοεμβρίου  η τελευταία φορά που μας επισκεφτήκατε και ενώπιον του Συλλόγου μας, της Κυρίας Διευθύντρια του Γυμνασίου,
 και ενός εκπροσώπου των Μαθητών, σας μιλήσαμε για τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν. Δείξαμε προς εσάς και την οικονομική αδυναμία να ανταποκριθείτε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη Χώρα και την Δημόσια Παιδεία που πρέπει να προστατέψετε και διασφαλίσετε… Κατανόηση! Γνωρίζουμε σαν Κεφαλλονίτες την εργατικότητά σας, την τιμιότητα και την ακέραιη προσωπικότητά σας, πολύ πριν αναλάβετε την θέση την οποία κατέχετε. Ο τρόπος επί πλέον που μας μιλήσατε, ήταν βαθιά Ανθρώπινος και πιστεύουμε Ειλικρινής.
 Θέλουμε, με το παρόν έγγραφο, γνωρίζοντας και κατανοώντας,
 το πλήθος των θεμάτων που καλείστε να αντιμετωπίσετε, πως δεν μας ξεχάσατε! Και σίγουρα, ότι δεν μας αντιμετωπίζετε ως ένα λιμάνι δίχως Ιστορία, παρόν και μέλλον.
     Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είμαστε, εμείς οι γονείς οι μόνοι που θα αναπληρώσουν ολοκληρωτικά τη Δημόσια Παιδεία και τις ανάγκες της
  Με όλο τον σεβασμό κύριε Αντιδήμαρχε,
Λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσουμε, να σας θυμίσουμε πως τα επείγοντα θέματα είναι συγκεκριμένα και δε χωρούν αναβολή.  Εκτός από το αυτονόητο θέμα πετρελαίου καύσεως, είναι τα λιγοστά θέματα  με μικρό κόστος επιδιορθώσεων
(τζάμια, σοβάντισμα και επικάλυψη σε εμφανή σημεία περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων. Δεν πρέπει να οξυγονώνονται άλλο τα εμφανή σίδερα του οπλισμού, είναι και θέμα ψυχολογικό, αισθητικό) 
   
Στης 31 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, το πρωί, για τα θέματα που σας προαναφέραμε και κυρίως για τα περισσότερα, που εμείς οι Γονείς έχουμε επιλύσει, αποτρέψαμε απόφαση των Μαθητών του Γυμνασίου μας να προβούν σε κατάληψη και σε αποχή διαρκείας από τα μαθήματά τους. Ο  λόγος που συμφωνήσαμε ήταν ο εύλογος χρόνος που έπρεπε να δοθεί ως ανοχή για το έργο μας, η κοινοποίηση των θεμάτων των παιδιών καθώς και αποτρέψαμε τη αναποτελεσματική αυτή πράξη ως μορφή Αγώνα!
    Το Δίκαιο και το Αυτονόητο στην περίπτωσή μας πρέπει να διεκδικείται συνολικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κι έτσι το βλέπουμε.  Οι Μαθητές, οι Καθηγητές, οι Γονείς, ο Σύλλογός μας κι εσείς, Κύριε Αντιδήμαρχε , είμαστε εργάτες σε διαφορετικές θέσεις, μα υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό!
      Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας περιμένουμε άμεσα.                   

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Προς  δεκαπενταμελές συμβούλιο Γυμνασίου Σάμης         16-10-2012

     Αγαπητοί Μαθητές , εμείς, ο  σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας, θα σας καλέσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα να συμμετάσχετε σε συζήτηση που θα παρευρίσκονται οι Καθηγητές σας, ο σύλλογός μας  και εκπρόσωπος του Δήμου Κεφαλονιάς.
   Το σημαντικό που θέλουμε να προκύψει από αυτή την ανταλλαγή απόψεων , είναι η γνωστοποίηση προβλημάτων και αναγκών του Σχολείου, γιατί όχι και άμεσα η λύση τους. Επίσης θα θέλαμε να μας καταθέσετε την δική σας εικόνα για τα θέματα που σας απασχολούν  στο Σχολείο σας. Για παράδειγμα, αν έχετε οτιδήποτε να προτείνετε για την προστασία του, να αναπτύξετε τις προτάσεις σας  για την αξιοποίηση των χώρων, τον ευπρεπισμό των αιθουσών, να γνωστοποιήσετε απόψεις και προτάσεις για πολιτιστικές δραστηριότητες, την ενεργοποίηση δανειστικής βιβλιοθήκης κ.ά.    
     Αυτή μας η επιστολή σας καλέι να είστε σε λίγες ημέρες έτοιμοι να θέσετε και να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας. Δικαιώματα και υποχρεώσεις που ορθώνουν στα νιάτα  το Δίκαιο και η Αξία, έννοιες που φανερώνουν ότι, Άνθρωποι από διαφορετικές θέσεις και με άλλες αντιλήψεις, μπορούν να έχουν  κοινούς στόχους. 
    Στην συνάντησή μας μπορείτε να καλέσετε όλους τους Μαθητές! Καλό θα ήταν, να είστε προετοιμασμένοι σαν δεκαπενταμελές, να έχετε τα θέματα έτοιμα η και κάθε ένας από εσάς να θέτει από ένα. 
   Σας ευχόμαστε να έχετε  δημιουργική χρονιά  και καλή πρόοδο.
Να θυμάστε ότι το Σχολείο ανήκει μόνον σε σας και στους Καθηγητές σας!   Το Σχολειό που κάποτε ήμασταν Μαθητές, το Αγαπάμε ακόμη! Η Αγάπη αυτή μπορεί να είναι διαφορετική στον καθέναν από εμάς, μα πρέπει να φαίνεται και να εκφράζεται!  
   Σας περιμένουμε το συντομότερο! Ενημερώστε άμεσα την Κυρία Διευθύντρια.  


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΥΚΕΙΟΥ


Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  Γυμνασίου Σάμης    …- 10 – 2012                    
      Προς τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σάμης

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι   
ως νεοεκλεγμένοι στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σάμης και έχοντας  υπόψη τα σημαντικά κοινά προβλήματα των δύο Σχολείων μας τα οποία είτε προκύπτουν είτε χρονίζουν, σας ζητάμε αρχικά μία πρώτη συνάντηση– γνωριμία, στην οποία θα παρίσταται ένας  τουλάχιστον  από τους Καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι θα εκπροσωπούν τους συλλόγους των σχολείων τους και θα μας εκθέσουν τα σημαντικά ζητήματα της σχολικής κοινότητας και γενικότερα της εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση όλων των ζητημάτων και η ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, με στόχο την κοινή μας δράση για το καλό των παιδιών μας. 
              
      Επομένως, προτείνουμε να  τεθούν τα εξής θέματα με στόχο τη συνεργασία των δύο συλλόγων:  

       Θέμα 1ο :  Προτάσεις μεταξύ των δύο συλλόγων για κοινές συνεδριάσεις, κατά περιόδους όταν και εφόσον τα θέματα είναι κοινά.
       Θέμα 2ο:  Μορφή άμεσης επικοινωνίας   με στόχο την κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των γονιών των δύο σχολείων  και ενημέρωσή τους  στα τρέχοντα ζητήματα.
              Θέμα 3ο: Σχεδιασμός σελίδας στο Ίντερνετ. Ανάληψη  καθηκόντων Μαθητών και υπευθύνου Καθηγητή που θα αναλάβουν το εγχείρημα.
 
Πέρα από την κοινοποίηση των δραστηριοτήτων των συλλόγων, την προβολή των προβλημάτων και τις απόψεις των παιδιών μας, είναι αυτονόητο ότι είναι απαραίτητη  η ενότητα  ολόκληρης της σχολικής κοινότητας Μαθητών, Καθηγητών και Γονέων.

            Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


  προς :  το ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

       Κυρία Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης,
       κ.κ. Καθηγητές και κ.κ. Καθηγήτριες:
            την περασμένη Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012, διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες του    
      νέου συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.  
      Από καρδιάς σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στη σχολική περίοδο που ήδη διανύουμε!  Θελήσαμε να συμμετάσχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο  έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει μια σχολική κοινότητα στο γενικότερο πλαίσιο της δημόσιας παιδείας της πατρίδας μας. Η συγκεκριμένη απόφασή μας δε σχετίζεται με τη διατήρηση κάποιου θεσμού ούτε βέβαια για να λάβουμε την όποια κοινωνική καταξίωση…
      Είμαστε όλοι μάρτυρες μιας δύσκολης πραγματικότητας σε εθνικό επίπεδο. Γινόμαστε ήδη γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Σχολείο μας. Έχουμε την εικόνα της παρακμής που χρόνια τώρα σχεδιάζεται από την κεντρική πολιτική σκηνή η οποία υποβαθμίζει την εκπαίδευση και το σημαντικότερο: δεν αναγνωρίζει  στην ουσία  το σημαντικό έργο σας ως δημόσιων λειτουργών.
      Θέλουμε να γνωρίζετε ότι συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις θέσεις σας και στα αιτήματα που κατά καιρούς υποβάλλετε και διεκδικείτε… Αντιλαμβανόμαστε  τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε και την υπέρβαση που πολλές φορές κάνετε για να επιλύσετε ελλείψεις και να καλύψετε κενά.  Ο Σύλλογός μας, βέβαια, δεν μπορεί, ούτε θέλει να υποκαταστήσει τη δημόσια εκπαίδευση. Ωστόσο έχουμε βαθιά την πεποίθηση και την ελπίδα πως μπορούμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε ένα δυνατό πύρινα που να διεκδικεί, να αντιστέκεται, να ενημερώνει και να επιλύει ζητήματα, είτε τα αυτονόητα είτε και μεγαλεπήβολα, μιας και για τα παιδιά μας αξίζει να ονειρευόμαστε και να απαιτούμε πάντα το καλύτερο.
      Έτσι, απέναντι στα φανερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, απέναντι στα ορατά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει  το σχολείο μας, είναι αναγκαίο όλοι μαζί να έχουμε στον ίδιο στόχο. Για το λόγο αυτό και οι επτά γονείς επιθυμούμε  την όποια συνεργασία  μαζί σας, με τους δασκάλους και τις δασκάλες των παιδιών μας.
      Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ό,τι χρειαστείτε.    Η προσπάθειά μας τις επόμενες ημέρες θα εστιαστεί στην επαφή μας με το σύλλογο Γονέων του Λυκείου, για δράση στα κοινά μας θέματα. Επίσης θα καταγράψουμε το λόγο των Μαθητών, δίνοντάς τους βήμα λαμβάνοντας υπόψη τη δική τους ματιά σε ό,τι τους αφορά. Θα καλούμε κάθε μήνα όλους τους γονείς για πλήρη ενημέρωση.   Είναι από εμάς κατανοητό πως το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργώντας  στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, αντιμετωπίζουν και κοινά προβλήματα. Η σύμπνοια, ο σεβασμός, η συμμετοχή και η συνεχής επαφή θα αποδώσουν έργο απέναντι  στην όποια αδιαφορία.   
    Σας  κοινοποιούμε τα τηλέφωνά μας ελπίζοντας σε μια καλή και δημιουργική χρονιά.  Είμαστε στη διάθεσή σας για διαρκή συνεργασία.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ!

Προς:  Γεώργιο Καβαλιεράτο, Ηλεκτρολόγο,
   Εις Καραβόμυλον, Σάμη Κεφαλληνίας

Κύριε Καβαλιεράτε, με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου μας, Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σάμης 16-11ου 2012, αποφασίσαμε με αυτήν την επιστολή, το ελάχιστο δυνατόν… να σας Ευχαριστήσουμε  θερμά για την Προσφορά σας στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης! Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσφορά και το ζήλο που δείξατε για το Σχολείο μας, στο Σχολείο που ήσασταν κάποτε μαθητής  κι εσείς, στο Σχολείο που τακτικά βρίσκετε την ευκαιρία να προσφέρετε… και αυτό είναι παρήγορο, πολύ περισσότερο στην εποχή που διανύουμε, με τις χαμένες αξίες, την προχειρότητα, την πνευματική απουσία και την έλλειψη ορθού καταμερισμού δαπανών για την δημόσια Παιδία , να υπάρχει μία αναπλήρωση, (ευχόμαστε προσωρινή) απ τον καθένα μας κατά το δυνατόν , για να μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει, να ελπίζει, να ξεκινήσει αν ονειρεύεται!
   Τίποτε δεν είναι για τον Άνθρωπο ποιο σημαντικό από τον ίδιο τον Άνθρωπο. Ο Τόπος, η Χώρα, τα Ιδανικά και οι Ιδεολογίες, είναι, η ανιδιοτελής Προσφορά στον Άνθρωπο!   Εμείς και τα παιδιά μας, σας ευχαριστούμε!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


    1. Προς Διεύθυνση Τεχνικών Έργων
    Περιφερικής Ενότητας Κεφαλληνίας

 1.  Προς: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
      Κύριον Σωτήρη Κουρή

    Σας αποστέλλουμε το παρόν αίτημα, μετά από συμβούλιο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Σάμης κι έχοντας την σύμφωνη γνώμη, όλων των μελλών, καθώς και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των Μαθητών, επιπλέον απαίτηση των γονέων αυτών και αίτημα του συλλόγου των Καθηγητών… την τοποθέτηση  δύο ηλιακών αναλάμπων φανών με την ένδειξη, π.χ. (προσοχή διάβαση Μαθητών).
  Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης είναι το μόνο Σχολείο στην Κεφαλονιά  που η  κεντρική είσοδος, έξοδος, βρίσκεται εντός, ευθείας λεωφόρου, ταχείας κυκλοφορίας  περί του ενός χιλιομέτρου! Επιπλέον η αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών από λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα,  γίνεται εντός του δρόμου!   Στο παρελθόν υπήρξαν πολυάριθμα τροχαία, παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας!
  Κατά την αποβίβαση και επιβίβαση, καθώς και την είσοδο και έξοδο των μαθητών από το σχολείο ζούμε στην κυριολεξία συνεχώς, έναν τρόμο! Οι καθηγητές προσπαθούν  να αναπληρώσουν την έλλειψη τροχονόμου (που δυστυχώς δεν δικαιούμαστε). Γονείς περιμένουν προκειμένου να εισέλθουν τα παιδιά τους στο σχολείο ασφαλείς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται περισσότερο η κυκλοφορία!
    Το νόημα των αυτοφορτιζόμενων, ρυθμιζόμενων φανών  στην οδό Αγίας Ευφημίας, έναν με φορά προς Σάμη κι έναν προς Αγία Ευφημία, θα λειτουργήσει σωτήρια τις ώρες της λειτουργίας του σχολείου, θα περιορίσει την ταχύτητα των ασυνείδητων οδηγών και θα εκτονώσει σημαντικά την φοβία και την αρνητική ψυχολογία των πεζών στην συγκεκριμένη περιοχή! Γνωρίζουμε ότι οι πινακίδες σήμανσης από μόνες τους δεν ασκούν επιρροή στους οδηγούς που δεν έχουν συνηθίσει να τις διαβάζουν και κυρίως δεν τους θέτουν εμπρός των ευθυνών τους!
     Έχουμε ήδη  θέσει το θέμα προφορικά στην Διεύθυνση τεχνικών έργων, την Κυρία Ιλαριανή Τζανετάτου και την ευχαριστούμε ειλικρινά, για την ευγένεια, την προθυμία, για την  κατανόηση για την σοβαρότητα του προβλήματός μας!
  Προκαταβολικά σας ευχαριστούμε και περιμένουμε  άμεσα απάντησή σας!


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης      19-11-2012


ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΤΙ
ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑ ΤΑ ΕΞΗΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     ΤΗΛ.  6982851462
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ     ΤΗΛ.  6973790458
ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ             ΤΗΛ. 6971560833
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ         ΤΗΛ. 6977905108
ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΤΗΛ.6977742404
ΠΑΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ              ΤΗΛ.6944857660
ΣΠΑΘΗ ΟΥΡΑΝΙΑ                      ΤΗΛ.6972308470                    

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ
ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΗΣ